Hasselt, Leuven
info@kajong.be

Over ons

Over ons

Wat doen wij? Kom hier meer te weten over de missie en visie van Kajong!

Kajong is de afkorting van KAmeleon JONG. Deze benaming is gekozen omdat kameleons hun kleur steeds veranderen naargelang hun omgeving.

Vele doven en slechthorenden die naar onze activiteiten komen zijn geïntegreerd in de horende maatschappij. Vaak zijn zij ook de enige dove of slechthorende persoon. Doordat zij zich vaak moeten aanpassen aan hun omgeving merken we dat niet iedereen zichzelf kan zijn in alle omstandigheden. Deze al dan niet gedwongen of opgelegde aanpassing noemen wij een kleurverandering.

Binnen onze vereniging, mag iedereen ‘zijn / haar kleur bekennen’. Kameleons zijn kleurrijk: het maakt dus niet uit welke achtergrond je hebt. Dovenschool of horende school? CI, hoorapparaat of misschien helemaal niets? Op onze activiteiten maakt dat allemaal niet uit, iedereen is van harte welkom. Want wat wij gemeen hebben, namelijk doof of slechthorend zijn, brengt ons samen.

Het tweede deel van onze naam JONG; komt oorspronkelijk van onze doelgroep, namelijk jongeren.

Sinds 2015 hebben we beslist om onze doelgroep volledig open te gooien. Niet enkel jongeren hebben nood aan onze nieuwe, jonge manier van werken. We willen een club zijn waar iedereen welkom is en we een tweetalig aanbod willen geven aan onze leden en deelnemers.

Kajong gaat dus voluit voor diversiteit en tweetaligheid! Dit is uniek in onze Vlaamse landschap! Dus zowel het Nederlands als het Vlaamse Gebarentaal zullen beide altijd aanwezig zijn in onze club, hetzij enkel informatief als op activiteiten.

Een nieuwe manier van werken, een jonge en frisse wind die we graag doorheen de maatschappij willen blazen.